Tesla voert wederom wijzigingen door in aanbod Model 3, Model S en Model X!

Geplaatst op: 16 juli 2019

Laatst bijgewerkt:


Leestijd: 3 minuten
1.090 x bekeken

De laatste tijd is Tesla nogal wispelturig over het assortiment en prijsstellingen. Zo is recent de “off the menu” Model 3 Long Range RWD verdwenen en is AP (Autopilot) standaard inbegrepen bij de Model 3, Model S en Model X. Gisterenavond zijn er wederom aanpassingen doorgevoerd in het complete assortiment. Bekijk alle Tesla modellen >

Prijsverlaging Model 3

De Model 3 is leverbaar in drie verschillende uitvoeringen: Standard Range Plus (Achterwielaandrijving), Long Range (Dual Motor) en Performance (Dual Motor). Waar de eerste twee modellen geen veranderingen in prijs hebben gehad is dit bij de Performance versie wel het geval. Deze is maar liefst € 5.000,- (lees: vijfduizend!) in prijs verlaagd.

Tesla Model 3:

  • Standard Range Plus: vanaf € 47.800,-
  • Long Range: vanaf € 58.300,-
  • Performance: vanaf € 63.990,-

Tesla Model 3 Configureren >
Tesla Model 3 Voorraad >

Het gat tussen de Long Range en Performance is dus flink kleiner geworden. De Long Range is op dit moment veruit de meest populaire uitvoering vanwege de vierwielaandrijving in combinatie met de range en prijs. Een upgrade naar de Performance uitvoering was vanwege het prijsverschil (ook in de lease/bijtelling) niet interessant. Gaat de Tesla Model 3 Performance hierdoor een boost krijgen?

Standard Range Model S en Model X niet meer beschikbaar

Zoals we hierbij al schreven is de Model 3 Long Range RWD, welke alleen in Tesla Service Centers te bestellen was, niet meer te verkrijgen. Waar de Standard Range (Plus) bij de Model 3 wel te bestellen is heeft Tesla ervoor gekozen om de volledige Standard Range serie bij de Model S en Model X te verbannen.

Tesla Model S:

  • Long Range: vanaf € 87.800,-
  • Performance: vanaf € 104.700,-

Tesla Model S Configureren >
Tesla Model S Voorraad >

Tesla Model X:

  • Long Range: vanaf € 93.600,-
  • Performance: vanaf € 109.800,-

Tesla Model X Configureren >
Tesla Model X Voorraad >

Ludicrous Mode (gratis) voor Model S en Model X!

Get ludicrous! Zonder extra kosten! Vanaf nu hebben de Performance uitvoeringen van de Model S en Model X standaard Ludicrous Mode aan boord. Wat betekent dit? De Model S Performance gaat in 2,6 seconden van 0-100 km/u en de Model X Performance in 2,9 seconden van 0-100 km/u.

Nieuwe “basis” kleur: Pearl White Multi-Coat

Solid Black… Weg ermee… De nieuwe basiskleur voor de Model 3, Model S en Model X is Pearl White Multi-Coat. Al langere tijd was er sprake dat Tesla de Solid Black zou gaan vervangen door een witte variant. Er werd veel gespeculeerd of dit een metallic lak zou worden of niet.

Elon Musk heeft kenbaar gemaakt dat het inderdaad de metallic lak Pearl White Multi-Coat is geworden omdat de productiekosten voor een nieuwe kleur, Solid White, te hoog zouden liggen.

In onze ogen is dit alleen maar goed nieuws. Waar eerst flink bijbetaald moest worden is vanaf nu metallic de standaard en kun je tegen een meerprijs kiezen voor Solid Black. In onze ogen heeft Tesla dit gedaan omdat bekend is dat Solid Black veel lakproblemen opleverde en er vaak lakschade herstel plaats moest vinden.

Model 3SX Tour Wallpaper

Inschrijving Model 3SX Tour sluit 19 augustus om 23:59 uur

Een kleine maand geleden was het dan zover: de officiële inschrijving van de Model 3SX Tour werd geopend. We zijn nu een maand verder. Wat is er gebeurd?

Lees verder

2019.36.2.1 (ea322ad)

Nieuwe software update! Op dit moment is er een uitrol bezig van 2019.36.2.1 (ea322ad). Bekijk hier de Nederlandse release notes!

Lees verder

Tesla Model 3 Wallpaper

Teslarific in ontwikkeling!

De laatste weken zijn wij achter de schermen druk bezig geweest met de start Teslarific. In de auto industrie heerst nog steeds veel verwarring, onduidelijkheid en onjuiste informatie over elektrisch rijden.

Teslarific is dan ook hét nieuwe platform voor...

Lees verder

Deel op Social Media