Maingau / Einfach Strom Laden verhoogt prijzen vanaf 1 augustus

Geplaatst op: 23 juli 2019

Laatst bijgewerkt:


Leestijd: 3 minuten
468 x bekeken

De laadpas van Maingau / Einfach Strom Laden is zeer geliefd onder Tesla rijders die van FastNed gebruik maken. Het standaard tarief bij FastNed is € 0,60 per kWh waarbij je, door simpelweg de Maingau / Einfach Strom Laden pas te gebruiken, slechts € 0,30 per kWh (in Nederland) betaald. Hier gaat vanaf 1 augustus verandering in komen.

Prijsstijging van Maingau / Einfacht Strom Laden met 40% of 16,66%

Maingau / Einfach Strom Laden heeft vandaag via e-mail aangekondigd dat de tarieven met ingang vanaf 1 augustus gaan stijgen. Het tarief voor Duitsland is € 0,25 per kWh en dat gaat stijgen naar € 0,35 per kWh. Dat is een flinke prijsverhoging van 40%.

Wij willen hier wel een kanttekening bij plaatsen: in Nederland is het huidige tarief € 0,25 per kWh + een opslag van van € 0,05 per kWh. Gebruik je nu laadpas van Maingau / Einfach Strom Laden dan ben je simpelweg een vast tarief van € 0,30 per kWh kwijt.

Vanaf 1 augustus is het basistarief dus verhoogd van € 0,25 per kWh naar € 0,35 per kWh echter is er geen opslag meer. Onder aan de streep betekent dit dus een prijsstijging van 16,66% bij gebruik in Nederland.

Huidige prijzen Maingau / Einfach Strom Laden
Duitsland en Nederland

Maingau / Einfach Strom Laden tot 1 augustus - Duitsland en Nederland

Nieuwe prijzen Maingau / Einfach Strom Laden
Duitsland en Nederland

Huidige prijzen Maingau / Einfach Strom Laden
Andere landen

Maingau / Einfach Strom Laden tot 1 augustus - Andere landen

Nieuwe prijzen Maingau / Einfach Strom Laden
Andere landen

Nog steeds de goedkoopste…

Ondanks deze prijsverhoging is Maingau / Einfach Strom Laden nog steeds veruit het goedkoopste wanneer je gebruikt maakt van FastNed. Zoals eerder beschreven wordt hier standaard een tarief van € 0,60 per kWh in rekening gebracht en door simpelweg de laadpas van Maingau / Einfach Strom Laden te gebruiken betaal je € 0,35 per kWh en dat is een prijsverschil van ruim 41%. Wij adviseren dan ook zeker om de laadpas van Maingau / Einfach Strom Laden te blijven gebruiken voor FastNed. Voor andere laadpalen zijn goedkopere alternatieven.

Heb jij nog geen laadpas van Maingau / Einfach Strom Laden? Vraag deze dan gratis aan >

2019.40.2.1 (38f55d9f9205)

Nieuwe software update! Op dit moment is er een uitrol bezig van 2019.40.2.1 (38f55d9f9205). Bekijk hier de Nederlandse release notes!

Lees verder

Tesla verkocht in november 4.116 auto’s in Nederland

Iedere maand worden de autoverkopen van de afgelopen maand weer bekend gemaakt. Oktober was een vrij "karige" maand met slechts 322 afgeleverde Tesla's: in november is dit weer explosief gestegen naar 4.116.

Lees verder

Model 3SX Tour Wallpaper

Inschrijving Model 3SX Tour geopend!

Met trots presenteren wij de Teslarific Model 3SX Tour op 7 en 8 september 2019! De inschrijving is per direct geopend.

Lees verder

Deel op Social Media